Neix el clúster acuícola de Catalunya

aquicat2

El ” Clúster Aqüicat ” , una agrupació d’empreses dedicades al sector aqüícola ( la criança d’espècies aquàtiques vegetals i animals ) , s’ha constituït avui amb el lideratge d’onze empreses catalanes que sumen una facturació de 336 milions d’euros i 1.800 treballadors .

En un comunicat , la Generalitat ha informat que el director general d’Indústria , Antoni Maria Grau, ha presidit la creació del ” clúster ” aqüícola de Catalunya , impulsat pel govern català a través d’Acció , l’agència del Govern per la competitivitat de l’empresa .

L’agrupació es dirigeix ​​a unes 150 empreses de Catalunya que treballen en aquest sector i que sumen una facturació agregada de 1.000 milions d’euros , aproximadament .

Les empreses que formen la junta directiva d’ Aqüicat són Andrés Pintaluba , Cenavisa , Delta Aqua Xarxes , la Federació de Productors de Mol · luscs Delta de l’Ebre , l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ( Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries , ITA ) , Hipra , Laboratoris Maymó , Musselsforall , Servimar Innova , Tecnologia & Vitamines i Cetaqua .

aquicat

El ” clúster ” pretén incorporar nous membres i està obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector : productors de peixos i mol · luscs , fabricants de pinsos , laboratoris , proveïdors de solucions biotecnològiques per a l’alimentació i salut animal o centres de investigació .

La creació de Aqüicat es troba dins del Programa Catalunya Clústers que impulsa el govern català .